Tungt släp

Vi har en VW Passat (manuell) och en VW Tiguan (automat). Du har möjlighet att välja vilken bil du vill använda vid körprovet. Provet startar och slutar vid parkeringen vid Allebike, som ligger strax efter Sävelunds industriområde. Körlektioner startar vid trafikskolan.

B96/ utökat B

Innebär att du får köra ett ekipage där totalvikterna tillsammans på bil och släp blir max 4250 kg. För att ta B96 krävs enbart ett körprov. Vår utbildning för B96 är upplagd så att vi bokar in några körlektioner och prov till dig. På de praktiska lektionerna går vi först igenom säkerhetskontrollen som du ska kunna till provet och sedan genomför vi körning i trafik och ger dig tips på vad du behöver tänka på.. Antalet lektioner anpassas utifrån dina tidigare körerfarenheter.

Behörighet BE

Innebär att du får köra ett ekipage där totalvikterna tillsammans på bil och släp blir max 7000 kg. För BE krävs både ett kunskapsprov och ett körprov. Utbildningen hos oss läggs upp på så sätt att teorin läser du in själv via Teoricentralen där du har tillgång körkortsfrågor. Sedan bokar vi in körlektioner och prov till dig. På de praktiska lektionerna går vi först igenom säkerhetskontrollen som du ska kunna till provet och sedan genomför vi körning i trafik och ger dig tips på vad du behöver tänka på.  Antalet lektioner anpassas utifrån dina tidigare körerfarenheter.