Risktvåan

Del två i riskutbildningen är det man i vardaglig mun kallar halkan. Vi åker till Kinnekulle Ring och där omfattar utbildningen hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Detta är första gången ni kommer att få köra bil utan att ha en trafiklärare eller handledare bredvid er. Dock finns alltid en trafiklärare till hands.

Vi samlas på trafikskolan kl.09.20 för en gemensam genomgång av dagen. Du kommer sedan att få köra halva vägen upp till Kinnekulle eller halva vägen hem. (Detta medför att det är viktigt att du är i slutskedet av din utbildning då du kommer att ha tre passagerare i baksätet inklusive en trafiklärare i framsätet. Det gäller att känna sig trygg bakom ratten.)

Vi brukar vara tillbaka i Alingsås vid ca 17.30.
Under dagen blir ni bjudna på kaffe/saft och en smörgås men dagen är lång så ta gärna med något extra att äta.

Både riskutbildning del 1 och 2 måste vara godkända innan kunskapsprovet och körprovet kan göras. För att du skall få göra risktvåan skall du vara i slutskedet av din förarutbildning då det ställs höga krav när det gäller:

  • Att inse risker vid körning på olika väglag.
  • Att förstå svårigheter.
  • Att öka din riskmedvetenhet.
  • Att inse dina egna begränsningar.


Med detta i åtanke så sker bokning av risktvåan efter överenskommelse med din trafiklärare.

Pris: 2900 kr

Kom ihåg att:

Betalningsinfo

Betalning sker med kort, via bankgiro 655-6872 eller med swish 123 570 6254.

Om avgiften inte är betald i tid och vi tvingas skicka ut ett inbetalningskort så tillkommer en aviseringsavgift på 50kr.

Avbokningsvillkor

Anmälan är bindande. Avbokning måste ske senast 48 timmar innan kurstillfället för att slippa bli debiterad. (Avbokning sker via sms 0709-62 37 09 eller via mejl kontoret@lassestrafikskola.nu)