Handledarutbildning

Från den 1 januari 2006 krävs att alla som fungerar som handledare samt elev vid privat övningskörning ska ha genomgått Introduktionsutbildning för privat övningskörning, behörighet B enligt Transportstyrelsens fastställda kursplan (TSFS 2010:127). Kursen gäller både handledare och elev som vill övningsköra privat.

Handledare och elev inte behöver gå kursen tillsammans.

Syftet med kursen är att hjälpa handledaren att strukturera den privata mängdträningen och göra den säkrare och mer effektiv.

Tänk på att eleven måste vara minst 15 år och 9 mån vid kurstillfället. Handledaren måste vara minst 24 år och ha ett giltigt körkort utfärdat av en EES-stat och ha haft det under sammanlagt minst 5 år de senaste 10 åren.

Vi håller den här kursen ca två gånger i månaden på trafikskolan och den har varit mycket omtyckt. Vi bjuder på kaffe/te/saft, bulle och frukt. (Är du allergisk? Uppge det vid bokningstillfället.)
Det ingår även ett exemplar av handledarboken i avgiften.

Efter genomförd kurs skickar vi intyg om genomförd utbildning elektroniskt till Transportstyrelsen.
Genomförd kurs är giltig i 5år! (Inom denna tid behöver du alltså inte gå en ny kurs även om du vill köra med en ny elev/handledare. Det enda som då krävs är att eleven/handledaren gått kursen och att du ansökt om handledarskap hos transportstyrelsen.)

Fyll i formuläret här nedanför för att anmäla dig.

650 kr

Kommande datum

DatumTidStatus
Onsdag 6/1217:00 - ca 20:30Platser kvar
Datum kommer17:00 - ca 20:30Platser kvar
Datum kommer17:00 - ca 20:30Platser kvar

Kom ihåg att:

Betalningsinformation

Betala gärna direkt genom att klicka på knappen här nedanför. Det går också bra att betala på plats (vi tar EJ emot kontanter).

Avbokningsvillkor

Anmälan är bindande. Avbokning måste ske senast kl.13.00 dagen innan kurstillfället för att slippa bli debiterad. (Avbokning sker via sms 0709-62 37 09 eller via telefon 0322-63 88 83)

01 Primary (Vertical)/Colour/Light background/Swish_Logo_Primary_Light-BG_SVGCreated with Sketch. Betala med swish

Betala med swish

Anmälningsformulär

Fyll i formuläret och skicka in det till oss för att anmäla dig till vår handledarkurs. Vi återkommer med en bokningsbekräftelse så fort vi har behandlat er anmälan. Observera att både elev och handledare måste ha genomgått kursen. Skicka in en anmälan per deltagare.